Författare Ana Porss

Vill du köpa boken?  Länk:   http://www.adlibris.com/se/sok?q=ana%20porss

SE BOKTRAILERN

 

https://www.youtube.com/watch?v=jtekRRQkufY

 

Margot vill inget hellre än att få känna sig älskad men hennes man, författaren Ernst, får henne med sitt narcissistiska tänkande att bli alltmer destruktiv. När Ernst, inspirerad av poeten Rilke, förklarar att hon bara är »ett ting, en liten människa« och att han därför inte kan säga att han älskar henne upplever hon att hon tudelas. I hennes inre föds Otter som tvingar henne att ständigt anpassa sig till andra eftersom det är hennes enda sätt att handskas med sitt självförakt.

Som nybliven mor lär Margot känna Ella som får henne att fundera på sitt liv och det undermedvetna dyker plötsligt upp i Margots tankar och drömmar. Så småningom får några händelser henne att konfronteras med sitt förflutna och efter skilsmässa och flytt från Göteborg till en skärgårdsö återförenas hon med sin syster som hon inte träffat på flera år.

I Västberlin, där systern bor, kommer Margot i kontakt med Rut som under några år varit flickornas fostermor. Kvinnorna möts flera gånger på café Möhring där Margot får höra Ruts historia.